Am crescut de mici cu vocea mamei care ne canta fel si fel de cantece pentru copii. Abia daca puteam sa vorbim si sa gangurim vreo doua trei silabe. Eram fascinati de sunete, atenti la orice miscare si zgomot, analizam fiecare silaba si incercam sa o repetam si noi.

In acele vremuri nu existau dvd-uri cd, iar putinele casete audio care se gaseau ne erau nefolositoare deoarce multi dintre noi nu detineam un casetofon. Ne aducem aminte de perioada Tip Top Minitop , privita pe un televizor alb negru pe lampi, unde lasam imaginatia

sa completeze jocul culorilor. Cantecelele s-au transmis din generatii in generatii , asa ca mama a invatat de la Bunica, Bunica de la mama ei si asa mai departe. M-am gandit sa fac un top 10 al cantecelor pentru copii in viziunea mea, incercandu-mi sa imi aduc aminte pasaje din copilarie.

Cele mai bune cantece pentru copii

1 – Broscutele ( Oac Oac diri dam )

Celebrul cantecel din seria cantecelor pentru copii cu care am crescut aproape toti. Animalutele fac parte dintr-o trupa muzicala, iar evenimentul se petrece pe lac.
Oac Oac Diri Diri Dam este refrenul ce ne va ramane mereu in minte.

2 – Elefantul ( Un elefant se legana )

A fost primul cantecel pe care l-am invatat. Mi se parea atat de interesant si amuzant in acelasi timp.
Un elefant se legana pe o panza de paianjen va ramane unul dintre cantecele mele favorite.

3 – Infloresc gradinile

Infloresc gradinile ceru-i ca oglinda a fost unul dintre versurile cu care si acum asociez venirea primaverii. Acest cantecel transmite bucurie, o bucurie de nedescris in cuvinte.
Sosirea primaverii, florile, campul, albinutele si natura care se trezeste la viata dupa o iarna grea.

4 – In padurea cu alune
Din seria cantece copii cu tematica folclorica acest cantecel mi-a schimbat perceptia legata de animalute. Animalutele erau umanizate si tratate exact ca niste oameni.
In padurea cu alune aveau casa doi pitici este unul dintre versurile pe care le cunoaste aproape oricine. Tematica populara si legatura cu alte povesti celebre precum
“Alba ca zapada” si povestile lui “Ion Creanga” plaseaza acest cantecel pe locul 4.

5 – Iepuras coconas
Acest cantecel este probabil cel mai usor de invatat cantecel pentru cei mici. Iepurasul nostru nazdravan se claseaza pe locul 5 in topul celor mai ascultate cantece de copii.

6 – O ratusca sta pe lac

Inca un cantec foarte foarte cunoscut pe care il cunoastem toti. Un cantecel de copii in care pasarile baltii sunt personificate.
O ratusca sta pe lac se situeaza pe locul 6 in topul celor mai celebre cantece de copii.

7 – Bate vantul frunzele

Unul dintre cantecele amuzante si scurte, dar fara prea mult inteles.
Bate vantul frunzele se invartesc moristile se claseaza in top cantece de copii pe locul 7.

8 – Daca vesel se traieste
Acest cantecel putem sa il consideram ca un imn al veseliei, un cantecel de copii educativ care ne indeamna sa fim fericiti.

9 – Un motan cat un pisoi

Un motan cat un pisoi este unul din cantecele moderne dar care se bucura de un succes destul de mare si este indragit de tot mai multi copii.

10 – Elefantul Cici

Elefantul Cici se situeaza pe ultimul loc in topul nostru dar asta nu inseamna ca este un cantecel mai slab. Toate sunt minunate si gata
sa aduca bucurie in viata noastra si a celor mici