Details

Aventura plină de peripeţii a celor patru prieteni din Epoca de Gheaţă – Manny, Sid, Diego şi Scrat – continuă în peisajul devenit mai puţin ostil datorită dezgheţului.
Toate animalele se bucura de revenirea la o viaţă normală. Astfel, Manny se gândeşte că ar fi timpul să-şi întemeieze o familie, numai că nimeni n-a mai văzut un alt mamut de foarte multă vreme. Manny ajunge să creadă că este ultimul mamut în viaţă, până când o întâlneşte pe Ellie, unică femela mamut de pe pământ. Singura problemă este că cei doi nu se pot suferi unul pe celălalt.
Manny, Sid şi Diego descoperă că încălzirea climei şi dezgheţul care a urmat ridică o problemă serioasă: apele dezlănţuite ameninţa să inunde întreaga vale.
Singura lor cale de salvare este de a ajunge la celălalt capăt al văii. Prin urmare, cei trei prieteni pornesc în aventură, împreună cu Ellie, Crash şi Eddie, doi noi amici, nişte creaturi guralive şi puse în permanenţă pe șotii. În paralel, filmul prezintă peripeţiile lui Scrat, care aici are un rol mai important decât în cel precedent.